Tuesday, March 1, 2011

Tunisch Haken


Tunisch Haken

Ik heb op de handwerkbeurs geleerd hoe je Tunisch haken kan. En dat vond ik zo leuk dat ik een uitleg met foto's hier onder neerzet. Ik gebruik de zpagetti en Tunische haaknaald van Hoooked, die kun je vinden op www.hoooked.nl 
Alvast veel plezier met haken.


Haak eerst een ketting van de opzet lossen, zoals bij gewoon haken, zet het aantal steken op wat voor het patroon nodig is.
Heengaande toer: steek de haaknaald in de 2e steek vanaf de hoek, maak 1 omslag ** steek de in de volgende steek, maak 1 omslag**. ** tot ** herhaal je over de hele toer, voor elke steek heb je 1 omslag op de toer staan.
Teruggaande toer: je blijft dus altijd aan de voorkant haken. haak 1 losse in de laatste steek zonder te draaien, maak dan een omslag en haal deze door 2 steken, herhalen tot je 1 steek over hebt.
Foto 2 + 3 is dus 1 toer. 
Alle volgende toeren: begint met 1 lus op de haaknaald, steek dan van rechts naar links in de verticale lus van de 2e steek van de vorige toer, maak 1 omslag, haal dat door 1 lus. herhalen in alle verticale lussen. Zie teruggaande toer 1.
Afwerking: Haak halve vasten in de lussen van de vorige toer en haak telkens de lus door 2 steken heen of maak 1 omslag en haal de draad door de eerste lus op de haaknaald om losse te maken. Steek de haaknaald van rechts naar links onder de volgende verticale lus, maak 1 omslag en haal dat door de lus, zodat er 2 lussen op de haaknaald komen te zitten, maak weer 1 omslag en haal die door beide lussen op de haaknaald om de vaste af te maken. Herhaal dit over de hele toer en hecht daarna de draad af.No comments:

Post a Comment

♥ Thank you for your comment ♥

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...