Tuesday, September 7, 2010

Dress to impress

Er zijn honderden site’s te vinden, heb net even zitten googelen, met personal shoppers, garderobe stylistes, kleding adviseurs, en color styliste. Maar waarom hebben we moeite met ons te kleden? Als we er geen moeite mee hadden dan zou deze branche niet bestaan. Ik weet dat veel van mijn vriendinnen het lastig vinden om iets leuks uit te zoeken bij hun figuur, want we hebben nou eenmaal niet allemaal maatje 36 of zelfs 38 ;) en als we dat wel hebben dan mankeert er van alles aan.. De meest geliefde uitspraken over ons figuur zijn, zadeltassen die in de weg zitten, ook lovehandles wordt veel genoemd, bovenarmen met zwaai vel, mama buik en dikke kont, ik heb me maar beperkt tot een aantal anders zou ik pagina’s vol kunnen schrijven.
Veel mensen volgen graag de mode. Daar is op zich niets mis mee, mits je rekening houdt met je figuur. Een ballonrok is bijvoorbeeld geen goed idee bij maat 42 of bij brede heupen onder smalle schouders. Ook horizontale strepen zijn bij een maatje meer af te raden, maar voor magere mensen juist weer een aanrader.

Vind nu uit welke kleding het beste bij je figuur past.

1. Bedenk wat je sterke en zwakke punten zijn. Het is zaak je zwakke punten te camoufleren en de aandacht te vestigen op dat waar je tevreden mee bent. Om de zwakke punten te camoufleren kies je het beste voor kleding die in elk geval niet te strak zit, maar ook zeker niet te ruim.

2. De maat zegt niet altijd alles. Pas daarom verschillende maten. Ook al draag je normaal maat 38, het kan heel goed zijn dat een blouse krap uitvalt, zodat je beter maat 40 kunt nemen.

3. Donkere kleuren kleden af. Een oude truc die schilders gebruiken om diepte te creëren: licht komt naar voren en donker valt naar achter. Als je brede heupen hebt en smalle schouders kun je het totaalplaatje corrigeren door een lichte blouse of truitje te dragen en een donker gekleurde broek of rok. De aandacht wordt daardoor afgeleid van je vollere heupen en naar je bovenlichaam getrokken.

4. Als je slanker wilt ogen, werk dan met lengte: verticale strepen, lange kettingen en truitjes met een V-hals. Trek die lengte ook door in je broeken. Met een zogenaamde “hoog-waterbroek” lijken je benen korter en daardoor dikker. Voor mensen die juist wat meer body willen werken horizontale strepen en kleren in lichte kleuren erg goed.

5. Draag hakken om langer en daardoor slanker te lijken. Ben je lang of wil je wat voller ogen, ga dan voor platte schoenen. Overigens zijn schoenen met bandjes rond de enkel enig, maar niet voor iedereen weggelegd. Tenzij je slanke en redelijk lange benen hebt zijn schoenen met enkelbandjes een slecht idee. Ze “breken” namelijk je benen, waardoor deze korter en daardoor dikker lijken. Wil je toch dit soort schoentjes dragen, trek er dan kousen in dezelfde kleur bij aan, om daarmee een al te groot contrast te vermijden.

6. De “Empire taille” vliegt tegenwoordig de winkel uit, deze “taille” vind je bij korte jurkjes of lange topjes met een zogenaamde A-lijn, waardoor de taille dus geheel verdwijnt. Veel vollere vrouwen denken dat dit dé manier is om een buikje en iets te gevulde taille te camoufleren maar niets is minder waar. Door die A-lijn lijk je namelijk al snel zeven maanden zwanger. De Empire taille is dan ook meer geschikt voor meisjes of vrouwen die juist wat minder mager willen zijn.

7. Werk ton sur ton. Dit maakt je langer en daardoor lijk je dunner. Ook een goede tip voor mannen met een buikje: trek in plaats van dat witte overhemd eens een shirt in dezelfde (donkere) kleur als je pak aan. Oogt gegarandeerd een stuk slanker

Ieder mens is uniek en daarom heeft ieder mens een unieke stijl. Dus jij ook! Kreten als romantisch, sportief, stijlvol of stoer en casual zijn veelgehoord. Je kunt alle informatie op internet opzoek die jou in staat stelt je te focussen op die kledingstukken die je mooi staan, fijn zitten en bij je passen. Want in jouw eigen stijl geef je uitdrukking aan wie je bent, wat jij belangrijk vindt, hoe jij je wilt presenteren en in welke kleding en accessoires jij jezelf en er leuk uit kan zien. Wat wil je nog meer?
Een kleurenanalyse is bij veel meer mensen bekend dan een kledingstijladvies maar ze horen zo bij elkaar! Zodra je je kleurenpalet weet en daarmee aan de slag gaat, blijft er de enorme keuze uit modellen, stijlen, belijning en lengtes. Ingegeven door het modebeeld, maar past ‘t ook bij jou? Door middel van een wat internetsites kun je een hoop informatie zelf toepassen zonder dat je € 100,- per uur kwijt bent aan een stijlanalyse ofzo.
We zijn onzeker of vinden ons te dik of dun, ik in ieder geval wel, met deze informatie ben ik nu aan de slag gegaan, heb net een nieuwe blouse en een jurkje gekocht die mijn kleuren hebben en laagjes effect geven (ton sur ton), mijn man vind het mooi, mijn oudste zoontje riep, oh mama mooi, en ik voel me er lekker in!

No comments:

Post a Comment

♥ Thank you for your comment ♥

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...